P R O J E C T E N


image.jpeg

The_Collage_Garden

In de zomer van 2018 heb ik 4 collages opgestuurd naar Moskou, waar de volgende editie van The_Collage_Garden zal plaatsvinden. Eerdere edities vonden plaats in o.a. Leidschendam en New York. Met de ingestuurde collages (uit meer dan 25 landen) wordt een denkbeeldige tuin gecreeërd. Instagram is de digitale plek waar de informatieuitwisseling plaatsvindt.  

 

ART = START

In 2016 heb ik deelgenomen aan het project Art = Start, een grote internationale verzameling kunstenaarsboekjes die opgenomen gaat worden in het Van Abbemuseum in Eindhoven - NL. Ik maakte een verzameling lijntekeningen van de Pico del Teide de Tenerife (3715m.) uitgevoerd met aquarelmarker op collages van papier uit oude boeken. De titel luidde: Een berg in een boekje.

 

KUNSTKOOKBOEK, etc.

Eveneens in 2016 heb ik een bijdrage geleverd aan het Kunstkookboek van de Haagse kunstkring. Aan het Reizend Miniatuur Museum heb ik een collage geschonken; deze organisatie verzorgt exposities in zorginstellingen in de regio Den Haag. 

 

MAIL-ART

In 2014 en '15 heb ik met veel plezier meegedaan met mail-artprojecten, resulterend in o.m. groepsexposities in Minden (DE) en Moskou (RU).

 

HAAGSE KUNSTKRING

Regelmatig organiseert de HKK projecten, interdisciplinair zoals dat bij uitstek bij deze kunstenaarsvereniging kan. Daarbij heb ik vaak samengewerkt met Edith de Gilde, dichter. Als voorbeelden noem ik de eerste: "1914, breekpunt in de geschiedenis" en de laatste - uit 2016 - : "OP DRIFT", waarbij Susan de Kruiff, fotograaf ons duo versterkte.

 

VOORSCHOTENSE KUNSTKRING

In de herfst van 2017 vierde de VKK het 50-jarig bestaan met een reeks exposities, waaraan ik 4 collages bijdroeg. In de publicatie "In het spoor van de oprichters - 50 jaar beeldende kunst in Voorschoten" wordt aandacht besteed aan mijn drieluik Rara, geïnspireerd door een penning van Willem Vis, de beroemdste medailleur die Nederland heeft gekend.

 

GALERIE DIANA LEPELAAR


Aan alle projecten in 2012 en '13 heb ik meedaan. Eentje ervan licht ik eruit: DE BRILLENVERKOPER

In het kader van de Leidse cultuurweken 2012 organiseerde de Galerie een tentoonstelling van werk, geïnspireerd op “De Brillenverkoper” van Rembrandt .
Kort daarvoor had het Stedelijk museum De Lakenhal met hulp van de Gemeente haar eerste schilderij van –stadsgenoot- Rembrandt kunnen kopen. Het is een klein paneeltje, met het thema Zien. Vermoedelijk maakt het deel uit van een serie van vijf schilderstukjes, waarop de zintuigen zijn verbeeld.
De kunstenaars van de Galerie en van Kunstencentrum Haagweg 4 werden uitgenodigd ook een werk te maken op een paneeltje van exact 21 x 17,6 cm: de maten van het origineel. Ik heb een serie van 4 collages gemaakt.
De expositie ervan vond gedurende de zomer plaats in het Stadhuis van Leiden.